Flødeboller med Mammas’ Zugar

De her flødeboller smager skønt og er en sundere variant til den klassiske model, da jeg har brugt sukker fra Mamma’s Zugar og bunde fra EASIS.

Du skal købe nogle pakker kiks som skal bruges til bunde. Jeg har brugt EASIS kakaokiks med cremefyld og nogle almindelig kiks. (De er til børnene) I nedenstående opskrift bliver der ca 20 stk.

Du finder alle ingredienserne længere nede på siden.

Sådan gør du:

  • Pisk æggehvider helt stive med en elpisker.
  • Tilsæt så langsomt sirupblandingen og pisk til det er stift.
  • Nu tilsættes Mammas zugar og skummet piskes, til skummet er helt blankt.
  • Kom xantangum i og pisk godt, så bliver marengsen meget sej.
  • Kom skummet i en sprøjtepose og sprøjt det ud på formene.
  • Sæt flødebollerne på køl i 30-60 minutter.

Chokoladeovertræk:

150-200 g mørk chokolade, evt. 85% eller sukkerfri chokolade fra EASIS Mørk Chokoladeplade

Smelt chokoladen over vandbad og lad den herefter køle lidt af. Overtræk flødebollerne ved at dyp dem i den smeltede chokolade og pynt med det du synes. 

Velbekommen 🙂

Ingredienser til skum:

125 gram Fibersirup Clear

1/2 tsk. vaniljepulver eller anden smag

4 æggehvider

25 gram Mamma’s Zugar

Mini tsk. xanthangummi, købes i en helsekostbutik