Bedstefars skæg kage med Mammas’ Zugar

Bedstefars skæg kage i en sundere udgave. Bedstefars skæg er en kage fra gamle dage, men den holder bestemt stadig. En god bund, der toppes med marmelade og et lag marengs

Du finder alle ingredienserne længere nede på siden.

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 160°.
  • Pisk æggene sammen.
  • Blend bananer, mandelmælk, citronsaft, dadler, vanilje samt æg i en blender.
  • Kom bananmassen i en skål.
  • Bruger du hele mandler og havregryn, blendes det helt fint inden brug.
  • Bland mandelmel, havremel, natron, bagepulver samt salt i bananmessen og rør indtil ingen klumper er synlige og dejen jævn.
  • Smør en lille kageform eller lignende og kom kagen op i.
  • Bag kagen på midterste rille i ca. 40-45 min. Dæk evt. med staniol hvis den bliver for mørk.

Hold øje med kagen, da alle ovne er forskellige. Den er færdig når du stikker en tandstik i og der ikke er dej på tandstikken. Kagen vil falde sammen, men det er meningen. Lad kagen køle af før du putter syltetøj og marenges på. Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den færdig i ca. 10 min.

Marenges med Mamma’s Zugar :

125 gram sukker fra Mamma’s Zugar og 2 pasteuriserede æggehvider. Sukker og æggehvider piskes sammen med elpisker til en skum, den skal være fast. Fyldet er 3 spsk. jordbærsyltetøj fra EASIS.

Kagen er bedst samme dag – Velbekommen 🙂

bedstefars skæg kage

Ingredienser til bund:

2 æg
2 modne bananer
1 dl mandelmælk
1 spsk citronsaft
50 g dadler uden sten
1 tsk vaniljepulver
100 g mandler eller mandelmel
100 g havregryn
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
Lidt salt