Lækker jordbærtærte i en sund udgave

Her er opskriften på en sund jordbærtærte til dig der elsker denne sommerkage.
Ingredienser :
3 æg
2 moden bananer
1 spsk kokus olie
50 g mandler blendet til mel)
50 g havregryn blendet til mel – evt. glutenfrie
1 spsk SukrinGold eller rørsukker
150 g marcipan (sukkerfri)
1 tsk bagepulver
1 knivspids flagesalt
60 g mørk chokolade som lægges på toppen af kagen når den kommer ud af ovnen
Sådan gør du:
- Opvarm ovnen på 175 grader varmluft.
- Pisk æg sammen med SukrinGold til det får en luftig konsistens.
- Riv marcipanen groft.
- Bland de tørre ingredienser: mandelmel, havremel, salt, bagepulver og vaniljepulver sammen og hæld det derefter i æggemassen sammen med den revet marcipan og mælk.
- Blend bananen sammen med kokosolie og rør det ned i massen. Kom dejen i en springform (min er omkring 18 cm i diameter – hvis det ikke er en slip let bageform, så smør den med lidt kokosolie).
- Bag kagen i midten af ovnen i ca. 10-12 minutter.
- Når kagen kommer ud, kan du lægge chokoladen direkte på, så den smelter.
Vaniljecreme:
Vaniljecremen blandes af 400 g skyr vanilje og 1 citron (saften fra en citron ) Alt piskes sammen og stilles i fryseren ca. 2 timer. Når kagen er afkølet med den smeltet chokolade, kan du smøre cremen på. Top med jordbærrene.
Velbekommen 🙂